Bland det viktigaste du kan göra för dig själv för att lyckas…Tänk dig följande..

Du har bestämt dig för att börja promenera på morgonen innan jobbet. När du träffar din kompis berättar du detta för din vän som då säger: – Men åh vad bra! Det har jag också tänkt! Då kan vi ju gå tillsammans.

Jättebra, tycker du. Ni bestämmer att ses morgonen därpå kl 07.00 vid parkbänken nere vid sjön, i närheten av din väns bostadsområde.

Nästa morgon ställer du klockan extra tidigt för att vara i god tid. Du känner dig riktigt taggad när du går upp. Denna morgonen är det inga problem att vakna av klockan. Äntligen ska du komma igång med ditt nya liv. Vad skönt!

Klockan 06.55 är du på plats nere vid sjön. Dimman från natten ligger fortfarande kvar över vattnet. Du står och njuter av den fina naturen runt dig när du tittar på klockan, 07.03. Då borde han ju ha kommit. Nåväl han kommer nog snart, tänker du. Tiden går och nästa gång du tittar på klockan har den hunnit bli 07.15. Besviken inser du att du inte kommer hinna gå någon promenad innan jobbet. Du bestämmer dig för att åka hem och förbereda dig inför arbetsdagen.

På vägen till jobbet ringer du din vän och frågar vad som hade hänt. Din kompis svarar att han verkligen hade velat komma, men att han hade försovit sig. Ni bestämde att ni skulle satsa på att träffas samma tid nästa dag istället.

På kvällen ställer du klockan och börjar ladda inför morgondagens promenad. Du går upp i god tid, äter din frukost och beger dig sedan ned till sjön. Denna gången är du på plats exakt på utsatt tid, 07.00. Din vän har inte kommit än, men han kommer nog snart tänker du. Han kan ju inte försova sig idag igen. Men klockan går och även denna morgon springer klockan iväg. Klockan 07.18 bestämmer du dig för att gå tillbaka till bilen och åka hem, igen. Det är med tunga steg du går till bilen. Varför kom han inte? Du som äntligen hade känt dig motiverad för första gången på länge…

På vägen hem ser du din vän i drive-in kön utanför MacDonalds så du ringer upp honom. Han hade helt enkelt struntat i att komma till sjön, trots att ni hade bestämt det.

Hur skulle det kännas om någon av dina vänner gjorde så mot dig?

Hur ofta håller du dina löften till dina vänner?

Hur ofta håller du dina löften till dig själv?

Att hålla dina löften till dig själv är en av de viktigaste sakerna du kan göra för dig själv! Det är ofta skillnaden mellan de personer som förverkligar sig själva och sina drömmar och de som sitter fast i oönskade beteenden.

Vad kan du lova dig själv att genomföra imorgon som du med största möjliga sannolikhet kommer att genomföra?

När du sedan har gjort detta för dig själv så tycker jag att du ska fira. Du har då kommit ett steg längre mot att bli din egen coach och skapa de förändringar i ditt liv som du drömmer om.

Stort lycka till!

Eva Sandsjö Liljedahl 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s